Aile ve Çocuk
No Result
View All Result
  • OYUN-ETKİNLİK
  • ÇOCUK EĞİTİMİ
  • VİDEOLAR
  • EVLİLİK-AİLE İÇİ İLETİŞİM
  • ANNELERE
  • BABALARA
  • DİĞER
    • MAHREMİYET EĞİTİMİ
    • KİŞİSEL GELİŞİM
    • ÖZGÜVEN KAZANIMI
    • TUVALET EĞİTİMİ
    • YEMEK TARİFLERİ
  • OYUN-ETKİNLİK
  • ÇOCUK EĞİTİMİ
  • VİDEOLAR
  • EVLİLİK-AİLE İÇİ İLETİŞİM
  • ANNELERE
  • BABALARA
  • DİĞER
    • MAHREMİYET EĞİTİMİ
    • KİŞİSEL GELİŞİM
    • ÖZGÜVEN KAZANIMI
    • TUVALET EĞİTİMİ
    • YEMEK TARİFLERİ
No Result
View All Result
Aile ve Çocuk
No Result
View All Result

Öğrenciler ve öğretmenler okullarına ‘renk’ kattı

Kocaeli’de bir okulda öğrenciler, öğretmenleriyle eğitim yuvalarının duvarlarını bilime, sanata, tarihe ve edebiyata dair görsellerle işleyerek farklı bir çehreye dönüştürüyor.

İzmit 28 Haziran Ortaokulu’nda, küçük yaş grubundan 8. sınıf öğrencilerine kadar tüm çocukların katılımı amaçlanan “Okulum renkleniyor” başlıklı projeye hayata geçirildi.

Proje yürütücüsü ve görsel sanatlar öğretmeni Demet Ruşhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyi öğrenci- öğretmen odaklı başlattığını söyledi.

Okul binaların yenilenmesiyle daha geniş imkanların doğduğunu belirten Ruşhan, “Amacımız öğretmenler ve öğrencilerimizin bu projeye ortak katılmasıydı.” dedi.

Ruşhan, projenin yaygınlaşmasını istediklerini dile getirerek, “Projede en büyük amacım; çocukların zevkle, keyifle gelebilecekleri bir ortam oluşturmak.

Çalışmamızda öğrenci-öğretmen hep beraber bir şeyler yaptık. Amacım; sadece okula gidip gelmek değil. Kapıdan içeri girerken yeni projeler, yeni hayallerle giriyorum. Bana böyle bir fırsat sunulduğu için bu kadar geniş düşünebiliyorum.” diye konuştu.

Projeyle ilgili unutamadığı bir olayı paylaşan Ruşhan, “Okula devamsızlık yapan bir öğrencimin ‘Ne zaman duvar boyayacağız?’ diye sürekli bana gelmesi ve okula gelişlerinin düzelmesi benim için en büyük mutluluk oldu. Belki de ben bu öğrenciyi ilerde Güzel Sanatlar Fakültesine yönlendireceğim. ifadelerini kullandı.

“Okulumuzu renklendirmek derslere bakış açımızı da değiştirdi”

7. sınıf öğrencisi Simay Çiçek Civanoğlu, okulun duvarlarına dünyaca ünlü ressamların portrelerini çizdiklerini dile getirerek, bunun yanında müzik alanında da çalışmalar yaptıklarını, konuyu daha iyi kavramak için sınıflarının önüne notalar çizdiklerini kaydetti.

Melek Gül ise birlikte boyadıkları kütüphanede kitap okumanın ayrı bir keyif olduğunu vurgulayarak, “Öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımızla keyifli aktiviteler yapıyoruz.

Birçok yabancı ressam öğrendik. Onların çizimlerine hep beraber baktık. Değişik örnekleri görmek, hayal gücümüzü artırdı ve resim yapmak daha eğlenceli hale geldi.

Öğretmenimiz bu fikriyle okulumuzu renklendirdi. Okulumuzu renklendirmek. Derslere bakış açımızı da değiştirdi.” değerlendirmesinde bulundu.

Senin ihmal ettiğin çocuk, başkaları için istismar edilmeye adaydır... 2
ÇOCUK EĞİTİMİ

Senin ihmal ettiğin çocuk, başkaları için istismar edilmeye adaydır…

Haziran 18, 2019
Kızlar neden evlenmek ister? (Anket) 1
YAZILAR

Kızlar neden evlenmek ister? (Anket)

Ocak 9, 2018
Ebeveynlerin Sorumluluk Almasını İsteyen Bir Okulun Verdiği Mesajlar Büyük İlgi Gördü 2
ÇOCUK EĞİTİMİ

Ebeveynlerin Sorumluluk Almasını İsteyen Bir Okulun Verdiği Mesajlar Büyük İlgi Gördü

Nisan 19, 2019
Çocuk ve Disiplin: Disiplinden Daha Önemli Olan 10 Şey 2
ÇOCUK EĞİTİMİ

Çocuk ve Disiplin: Disiplinden Daha Önemli Olan 10 Şey

Ağustos 5, 2018
Çocuklara hacamat yapılır mı? 3
ÇOCUK SAĞLIĞI

Çocuklara hacamat yapılır mı?

Eylül 14, 2018

FAYDALI BAĞLANTILAR:

Kolay çizim fikirleri

Easy Drawing ideas – Cute Drawings

Dibujos Faciles – Como Dibujar

Dessins Faciles – Como Dessiner

No Result
View All Result
  • OYUN-ETKİNLİK
  • ÇOCUK EĞİTİMİ
  • VİDEOLAR
  • EVLİLİK-AİLE İÇİ İLETİŞİM
  • ANNELERE
  • BABALARA
  • DİĞER
    • MAHREMİYET EĞİTİMİ
    • KİŞİSEL GELİŞİM
    • ÖZGÜVEN KAZANIMI
    • TUVALET EĞİTİMİ
    • YEMEK TARİFLERİ
ARKADAŞLARINLA PAYLAŞ
  • Facebookta Paylaş
  • Whatsappta Paylaş
  • Facebook Messengerdan Gönder
  • SMS ile Gönder
  • E-Maile Gönder
  • Twitterda Paylaş
  • LinkedIn
  • Telegramda Paylaş
×
×
Hide picture
Maile Gönder