Aile ve Çocuk
No Result
View All Result
  • OYUN-ETKİNLİK
  • ÇOCUK EĞİTİMİ
  • VİDEOLAR
  • EVLİLİK-AİLE İÇİ İLETİŞİM
  • ANNELERE
  • BABALARA
  • DİĞER
    • MAHREMİYET EĞİTİMİ
    • KİŞİSEL GELİŞİM
    • ÖZGÜVEN KAZANIMI
    • TUVALET EĞİTİMİ
    • YEMEK TARİFLERİ
  • OYUN-ETKİNLİK
  • ÇOCUK EĞİTİMİ
  • VİDEOLAR
  • EVLİLİK-AİLE İÇİ İLETİŞİM
  • ANNELERE
  • BABALARA
  • DİĞER
    • MAHREMİYET EĞİTİMİ
    • KİŞİSEL GELİŞİM
    • ÖZGÜVEN KAZANIMI
    • TUVALET EĞİTİMİ
    • YEMEK TARİFLERİ
No Result
View All Result
Aile ve Çocuk
No Result
View All Result

Bir hayali gerçekleştirmek…

Bir öğrencinin eşit ağırlık bölümündeyken avukat olamayacağını anlayıp dil alanına yönelmesi gerektiğine karar vermesi, yapabileceği en keskin U dönüşlerinden biri olabilir.

Bir hayali gerçekleştirmek...

Korkmadan, “E İngilizceyi herkes biliyor canım, arada kaynar gidersin.” yorumlarını kulak arkası edip yoluna devam etmeye çalışması hem zorlu hem de eğlenceli bir yolculuktur.

Bundan yaklaşık 3 sene önce, ilerlediğim yolun bana istediğim sonucu vermeyeceğini anlayarak ben de bu yolculuğa çıkan öğrencilerin arasına katılmaya kesin olarak karar vermiştim. Herkes avukat, doktor, ekonomist olmak zorunda değildi, seçenekler sonsuzdu. Çoğunluğun yoğunlaştığı alanlar benim ilgimi çekmiyordu. Anlamıştım ki beni tatmin edecek şey yabancı dil olacaktı.

Çoğu okulda yabancı dil alanına yönelmek isteyen öğrenciler tembel diye damgalanıp, onlar için sınıf bile açılmazken bu alanda kendimi geliştirmem kolay olmayacaktı. Okullar Anadolu Lisesi olsa bile eğitim tam anlamıyla yeterli değildi, üniversitede yabancı dille ilgili olan bölümler için girilmesi gereken sınav, MEB müfredatıyla uzaktan yakından ilgili değildi.

Haliyle koşulacak çok yol, çıkılacak çok rampa vardı. Yaşıtım olan ve arkadaşım diye hitap etmem gereken insanlar bir anda rakiplerim olmuştu. Herkesin içi hırsla dolup taşıyor, birbirini elemeye çalışıyor ve durmadan ders çalışıyordu. Anlam ifade eden tek şey çözülen soru ve ezberlenen kelime sayılarıydı. İkili muhabbetler artık “Nasılsın?” yerine “Şu soruyu anladın mı?” ile başlıyor, “Kesin bu konuyu yapamayacağız sınavda!” ile bitiyordu.

“Sen tek dersle uğraşıyorsun canım, bizde fizik var, kimya var, geometri var…” “Mütercim tercüman mı? O da ne canım, para yoktur o işte!” gibi yorumlar zaman zaman zaten yorgun olan zihnimi daha da yoruyordu, bilgisi olmayan alanda yorum yapmaya çalışan insana ne cevap verebilirdi ki insan? Ne dese boştu, en iyisi eğitim sisteminin yarışında koşmaya devam etmekti.

Belki de yaşadığım en sıcak ve bunaltıcı haziran gününde sınav için sırada yerimi almıştım. Sınav sırasında gördüğüm sorular bir yandan dünyanın en zor, bir yandan da en kolay sorularıydı. Sınav psikolojisi dedikleri bu muydu diye hayatımda ilk defa o anlarda sorgulamıştım. Beynim harıl harıl soruları çözmekle meşgulken, bedenim sıcağa dayanamıyor, önümdeki etiketi soyulmuş pet şişe suyu kafamdan aşağı dökmem için bağırıyordu.

“Bunca his, düşünce 2 saatlik sınava nasıl sığmıştı?  Ve ben o sınavdan nasıl sadece 2 yanlış yaparak çıkmıştım?”  Sınav sonuçlarının açıklandığı gün aklımdan ilk olarak bu sorular geçmişti.

Şimdi istediğim bölümü rahatlıkla okuyabilirdim, “Ben kazanmazsam o kazanmazsa bu okullara kim yerleşecek?” diye düşünürdüm sınava hazırlanırken içten içe kimseye söylemeden, gerçekten de öyle olmuştu.

Günler günleri kovalamış, tercih listeleri hazırlanmış ve sonuçlar açıklanmıştı. Sonunda istediğim bölüm olan Mütercim Tercümanlığı kazanmış, İstanbul Üniversitesinin devasa kapısından kayıt için içeri girmiştim. Eski mimariye sahip binalara olan tutkum beynimi uyuşturmuş, binanın güzelliğiyle büyülenmiş ve öğrenci işleri ofisini bulmaya çalışırken kaybolmuştum.

Fark etmiştim ki artık istediğim yere adım atmıştım, yüz binlerce soru, binlerce test geride kalmıştı; sadece İstanbul Üniversitesi ve yeni hayallerim vardı.

Şimdi geriye dönüp baktığımda o tarihi binada 1 sene devirmiş, onlarca kitap okumuş, onlarca ders almış ve sayısız yeni şey öğrenmişim. Çocukluğumdan beri hayalini kurduğum yurtdışı eğitimine, Erasmus’a hak kazanmış ve geçen sene bu tarihlerde sınav sonuçlarını beklerken bu sene Erasmus belgelerimi hazırlıyor olmuşum. Kim bilir önümüzdeki sene de hangi hayalim için yeni adımlar atıyor olacağım?

 

Dilara Koru

Daha fazla çocuğun kaybolmaması ve istismara uğramaması için...
ÇOCUK EĞİTİMİ

Daha fazla çocuğun kaybolmaması ve istismara uğramaması için…

Temmuz 8, 2018
Sadece yaptıklarından sorumlusun
AİLE EĞİTİMİ

Sadece yaptıklarından sorumlusun

Nisan 23, 2018
30 Yıldır Baktığı Ağaç Belediye Tarafından Kesilen Yaşlı Adamın İnanılmaz Cevabı 5
YAZILAR

30 Yıldır Baktığı Ağaç Belediye Tarafından Kesilen Yaşlı Adamın İnanılmaz Cevabı

Haziran 26, 2019
Çocuğu için gözyaşı döken babanın 1 yıla kladar hapsi istendi 3
HABERLER

Çocuğu için gözyaşı döken babanın 1 yıla kladar hapsi istendi

Aralık 16, 2018
İlk Görüşmede Yapılan Hatalar!
YAZILAR

İlk Görüşmede Yapılan Hatalar!

Temmuz 5, 2017

FAYDALI BAĞLANTILAR:

Kolay çizim fikirleri

Easy Drawing ideas – Cute Drawings

Dibujos Faciles – Como Dibujar

Dessins Faciles – Como Dessiner

No Result
View All Result
  • OYUN-ETKİNLİK
  • ÇOCUK EĞİTİMİ
  • VİDEOLAR
  • EVLİLİK-AİLE İÇİ İLETİŞİM
  • ANNELERE
  • BABALARA
  • DİĞER
    • MAHREMİYET EĞİTİMİ
    • KİŞİSEL GELİŞİM
    • ÖZGÜVEN KAZANIMI
    • TUVALET EĞİTİMİ
    • YEMEK TARİFLERİ
ARKADAŞLARINLA PAYLAŞ
  • Facebookta Paylaş
  • Whatsappta Paylaş
  • Facebook Messengerdan Gönder
  • SMS ile Gönder
  • E-Maile Gönder
  • Twitterda Paylaş
  • LinkedIn
  • Telegramda Paylaş
×
×
Hide picture
Maile Gönder