Okulu sevdiren kitap önerileri

Okula yeni başlayacak çocuklar için alıştığı ortamdan uzaklaşmak, bu yeni ortama uyum sağlamak, yeni insanlarla birlikte olmak oldukça korkutucu görünebilir.

Eğer siz de bu konuda kaygı duyan bir çocuğa sahipseniz, bu korkusunu yenmek için ona okul ortamını tanıtan ve okula yeni başlayan, orada güzel zaman geçiren ve bazen de bu yeni başlangıçla ilgili endişelerini dile getiren karakterlerle süslenmiş kitaplar okuyabilirsiniz.

Bu sayede çocuğunuzun dile getiremediği duygularına tercüman olabilir, korkularını sizinle paylaşmasını sağlayabilirsiniz. Küçük bir tüyo vermem gerekirse genelde benim kızım sözlü olarak benimle paylaşmadığı duyguları anlatan kitapları tekrar tekrar okutmak istiyor.

Çu’nun okuldaki ilk günü: Bugün Çu’nun okuldaki ilk günü. Çu, biraz endişeli. Diğer çocukların ona iyi davranmasını umut ediyor. Aklındaki tüm bu soruları anne babasıyla paylaşıyor. Çu’yu sevecekler mi? Bugün okulda ne olacak? Çu, en iyi yaptığı şeyi yapacak mı? Okula başlama deneyimi ile ilgili çok tatlı bir hikaye.

-Nele kreşe başlıyor: Nele, abisi ve anne-babasıyla yaşadığı maceralarını anlatan küçük bir kız. Seride çok güzel kitapları var. Bu kitapta da Nele, okula yeni başlıyor. Annesinin Nele’yi öğretmenine vermesi ile başlayan ilk okul günü çok özendirici bir şekilde anlatılıyor.

-Okula Gitmek İstemeyen Zebra: Okula gitmek istemeyen ve ormanda tek başına gezinen bir zebranın, kendisini yemek isteyen bir panterle karşılaşmasını ve panterin onu yememek için bir sınavdan geçirmesini anlatıyor. Asıl verilmek istenen mesaj okula gitmenin gerekliliği ve okulda neler öğrenilebildiği üzerine.

-Okulda ilk gün: Mızmız kedi Mırnav´ın ilk okul gününde yaşadığı heyecanları ve kaygılarını anlatan bir hikaye, çocukların hissettiklerini başka çocukların da yaşayabileceğini anlatıyor.

-Miffy okula gidiyor: Miffy’de çok sade ve basit bir anlatımla sevimli tavşanın ilk okul macerası anlatılıyor.

-Berenstain Ayıları – Okul Başlıyor: Berenstein ayıları serisi, çocuklar tarafından çok sevilen iki ayı karakteri anlatıyor. Yaz bitip sonbahar gelince çocuklar okula gider. Okula başlamakla, öğretmenlerle ve yeni arkadaşlarla tanışmakla ilgili keyifli bir hikaye.

-Hareketli okul: İş bankası Kültür Yayınları’nın hareketli kitaplar serisinden bu kitapta çocuklar parmaklarıyla sahneleri hareket ettirip, eğlenceli bir okul öyküsüne katılırken; okulun ne kadar eğlenceli bir yer olduğunu öğrenebilir.

-Çupi okula başlıyor: Çupi ilk okul gününde çok heyecanlı. Ama endişelenmesine hiç gerek yok çünkü, okuldaki ilk gününde çok eğlendi ve okulu çok sevdi.

-Okula başlamadan önce bilmen gereken her şey: Okulla ve okulda karşılaşılacak ortamla ilgili bilgiler verilirken, okulda neler öğrenilebileceğini de anlatıyor. Görselleri ve içeriğiyle oldukça eğlenceli bir kitap.

Hülya Akhan

close
Hide picture
Send to E-mail