Daha iyi bir evlilik için 6 saat formülü

Çiftlerin aşklarının uzun yıllar sürmesinin veya ayrılıkla sonuçlanmasının nedeni ne olabilir?

Bu sorunun cevabını bizim kadar bilim adamları da merak etti ve birçok çalışma yaptı.

Kadınlar ve erkekler her zaman başarılı bir ilişkinin sırlarını merak eder. Çiftlerin aşklarının uzun yıllar sürmesinin veya ayrılıkla sonuçlanmasının nedeni ne olabilir?

Bu sorunun cevabını bizim kadar bilim adamları da merak etti ve birçok çalışma yaptı. Bunlardan biri de 6 saat kuralı. İşte detaylar.

Başarılı bir ilişkinin sırrı

Bir evlenme araştırmacısı olan John Gottman , başarılı ve başarısız ilişkiler arasında önemli bir fark olduğunu iddia ediyor.

İlişkilerini karşılıklı olarak geliştirmek isteyen çiftler haftada 6 saatlerini birbirlerine ayırarak ilişkilerine yatırım yapıyor.

Geçirilen bu kaliteli zaman çiftlerin daha uzun yıllar birbirlerine aşkla bağlanmalarını sağlıyor. Peki bu 6 saatin formülü ne?

Nasıl kaliteli zaman geçirilebilir?

Hoşça kal: 

Eşinize veya sevgilinize sıcak bir hoşça kal demek onun olumlu bir düşünceyle evden ayrılmasını sağlar. Bu rutin haftada 10 dakika gibi bir zaman alır.

Merhaba: 

Eşinizle karşılaştığınızda veya eve geldiğinde en az 6 saniye ona sarılın ve küçük bir öpücük verin.

Öpücükten sonra, maksimum 20 dakika günün nasıl geçtiğiyle ilgili bir konuşma yapın. Bu rutin haftada 40 dakika zaman alır.

Takdir ve hayranlık: 

Çiftlerin birbirlerinde takdir ettikleri ve hayran oldukları özellikleri kaydedebilecekleri ve konuşabilecekleri bir zaman dilimi oluşturun. Bu etkinlik hafyada 35 dakika sürer.

 

Sevgi:

Birbirinize bağlanmak istiyorsanız, sevginizi fiziksel olarak ifade etmelisiniz. Uykuya dalmadan önce sarılma ve iyi geceler öpücüklerini unutmayın. Bu haftada 35 dakika sürer.

Romantizm:

Çiftlerin birbirlerine daha yakın olabilmeleri için romantizm önemlidir. Haftada bir kez, bir tarih ve saat belirleyin ve yaklaşık 2 saat geçirmeye çalışın.

İlişki toplantısı: 

Dr. Gottman, haftada yaklaşık bir saat ilişkideki konular hakkında konuşmanın gerekli olduğunu ileri sürüyor. Bu konuşma çiftlerin çatışmalarını çözebilmeleri için bir fırsat oluşturmak anlamına geliyor.

——————

close
Hide picture
Send to E-mail